Asā soja ķīniešu gaumē

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Sastāvdaļas

  • 1/2 gl. sojas “gulaša” gabaliņu
  • 1 gl. dārzeņu buljona
  • 3–4 brokoļa ziedkopas
  • 2 cm purava baltās daļas
  • 1/2 sarkanās paprikas
  • 1 neliels burkāns
  • 20 g selerijas saknes
  • 1 cm ingvera
  • 1 ķiploka daiva
  • 1 ēd. k. sojas mērces
  • 1 ēd. k. augu eļļas
  • 1 ēd. k. asās mango mērces
  • 2 ēd. k. tomātu mērces

Pagatavošana

Buljonā desmit minūtes novāra soju. Izņem sojas gabaliņus no katla, verdošajā buljonā ber brokoļu ziedkopas un vāra uz mazas liesmas 4–5 min.

Kamēr soja vārās, nomizo un sagriež salmiņos burkānus un seleriju, papriku iztīra un sagriež plānās strēmelēs. Smalki sarīvē ingveru un ķiploku. Puravu sagriež ripiņās.

Pannā uzkarsē eļļu un pāris minūtes apcep puravu, burkānu, seleriju un papriku. Pievieno soju, ingveru, ķiploku un sojas mērci. Apmaisa, tad pieliek mango mērci un tomātu mērci, kārtīgi izmaisa; ja nepieciešams — pielej buljonu, kurā vārījās soja. Visu uzsilda. Pievieno brokoļus un pasniedz nekavējoties.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Vegus.lv.