Ātrais pupiņu sautējums ar čili

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Sastāvdaļas

  • 600 ml vārītu pupiņu
  • 2 sīpoli
  • 4 burkāni
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 1 vai vairākas čili pākstis
  • 800 g tomātu mīkstuma
  • 50 ml ūdens
  • 4 ēd.k. tomātu biezeņa
  • 2 tējk. cukura
  • 300 g kukurūzas

Pagatavošana

Sīpolus un burkānus nomizo, sīpolus sakapā un burkānus sagriež (vai sarīvē). Visu apcep eļļā kopā ar izspiestām ķiploka daiviņām un sīki sasmalcinātu čili.
Pievieno tomātu mīkstumu un ūdeni.

Pievieno tomātu biezeni, sāli un cukuru.
Turpina karsēt vēl 15 min.
Pievieno kukurūzu un pupiņas un vāra, līdz visas sastāvdaļas kļuvušas karstas.

Un jā – jau gatavs!

Zemsvītras piezīmes

  • Var izmantot vairāku viedu pupiņas, piemēram, lielās sviesta un kādas maziņās. Izskatās un garšo interesantāk un bagātīgāk.
  • Pirms burkāniem un sīpoliem var apcept kaltētu čili, kādu indiešu masalu un ingveru. Ja patīk pikants ēdiens, ingvers iederas perfekti, bez tam līdzēs gremošanas sistēmai vieglāk tikt galā ar pupiņām, ja nu tas kādu uztrauc.
  • Var arī iztikt bez sīpoliem un burkāniem – pupiņas, tomāti un kukurūza ir ļooooti pietiekama kompānija.
  • Ļoti labi iederēsies arī kapāti pētersīļi pārkaisīšanai.
  • Ieteicams ēst kopā ar kukurūzas čipsiem. Tiešām lielisks duets.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Vegaterija.lv.