Auzu piens

Sastāvdaļas

  • 1 glāze auzu pārslu
  • 4 glāzes ūdens
  • ēdamkarote saldinātāja (kļavu vai agaves sīrups) vai arī 2–3 dateles bez kauliņiem

Pagatavošana

Lielākā traukā aplej auzu pārslas ar aukstu ūdeni (iepriekš vārītu), ieliek ledusskapī uz nakti (var arī mazāk, taču turēšanas ilgums palīdzēs auzām pilnīgāk uzsūkt ūdeni un šķidrumam ’’tapt pienīgākam’’).

Nākamajā dienā izmērcētās auzu pārslas nokāš, ieliek blenderī, pievienojot pusi nokāstā šķidruma. Ja par saldinātāju tiek izmantotas dateles, tās pievieno kopā ar auzām. Masu blenderē, līdz auzu pārslas ir viendabīgi samaltas.

Pievieno atlikušo šķidrumu, un, ja par saldinātāju ticis izmantots sīrups, pievieno to. Visu vēlreiz rūpīgi sablenderē un caur sietiņu nokāš biezumus.

Nokāstos biezumus var izmantot cepumos, saldajos ēdienos vai jebkurā citā gastronomiskā izvirtībā — kāda nu kuram tā gaume.

Saldinātāju var regulēt atkarībā no tā, cik salds patīk. Norādītais saldinātāju daudzums piedos pienam viegli saldenu garšu.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *