Baltās šokolādes muss ar ogām

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Receptes, Saldie

Šim šokolādes musam ir vajadzīgas tikai četras sastāvdaļas un to droši var gatavot labu laiku iepriekš!

Sastāvdaļas

  • 340 g zīda jeb silken tofu
  • 100 g vegāniskās baltās šokolādes (vai melnās, ja vēlies tumšās šokolādes musu)
  • 2 ēd.k. kļavu vai agaves sīrupa
  • zemenes

Pagatavošana

  1. Salauž šokolādi mazākos gabalos un liek bļodā. Bļodu liek virs katliņa ar karstu ūdeni, lai šokolāde izkūst. Noliek šokolādi malā, lai atdziest līdz izstabas temperatūrai.
  2. Liek tofu un kļavu sīrupu virtuves kombainā un blenderē, līdz izveidojas krēmīga masa. Pievieno šokolādi un sablenderē.
  3. Liek masu ledusskapī dzesēties uz vismaz 30 minūtēm.
  4. Pasniedz ar svaigām zemenēm vai ar ogām pēc izvēles.

Receptes autors ir pavārs Edgars Sanders. Viņš ir veltījis savu dzīvi tam, lai iemācītos gatavot tīru, garšīgu, augu valsts ēdienu, kas var piepildīt ar pozitīvu enerģiju, likt pasmaidīt un atvērt prātu kam jaunam. Viņa receptes var atrast angļu valodā Facebook lapā “Eddie’s Plant-Based Kitchen”.