Sastāvdaļas
- 4 banāni
- 1 tējkarote kakao (daudzums pēc izvēles)
- sauja valriekstu (var nepievienot)
- ūdens vai svaigi spiesta apelsīnu sula
Pagatavošana
Sagriež banānus ripiņās, ievieto plastmasas kastītē un tad saldētavā uz 4–5 stundām, lai sasalusi būtu tikai banāna ārpuse. Var arī atstāt saldētavā uz nakti (tad,iespējams, pirms lietošanas tos vajadzēs tos atlaidināt). Pēc tam banānus izņem no saldētavas, ievieto virtuves kombainā, pievieno kakao un valriekstus un sāk malt. Nesanāk? Lej klāt ūdeni/apelsīnu sulu. Sanāk? Es zināju, ka sanāks! Baudām gardu saldējumu!
Ērts risinājums, ja nopirkti daudz mīksti banāni, kurus nav kur likt.
Ar apelsīnu sulu lieliski! Sanāk ļoti krēmīgs un gards!
Pārpublicēts ar atļauju no Chaka Street Bakery.
2 domas par “Banānu saldējums”
Var variēt ar garšu – pievienojot apelsīna, greipfrūta mīkstumu, granātābolu sulu, sasalušus rabarberus utt apelsīna sulas un valriekstu vietā.
Ja sanāk par šķidru, tad būs garšīgs, auksts kokteilis.
Saldēti banāni + karoba pulveris + vanilīns + blenderis = tīra debešķība
Komentāri ir slēgti