Biešu-turku zirņu zupa ar rozmarīnu

Sastāvdaļas

  • 1 biete
  • 1 burkāns
  • 1/6 daļa selerijas saknes
  • gabals purava
  • 2 kartupeļi
  • 2 daiviņas ķiploka
  • 1/4 tējk. malta rozmarīna
  • 1 l dārzeņu buljona
  • 1 bundžiņa (400 g) savā sulā konservētu tomātu
  • 1 gl. novārītu (konservētu) turku zirņu
  • augu eļļa

Pagatavošana

Nevārītu bieti nomizo, sagriež sīkos kubiņos, kartupeli — lielākos kubiņos. Burkānu un seleriju nomizo, sarīvē vai sagriež sīkos salmiņos. Puravu un ķiploku sasmalcina.

Karstā eļļā sekundi apcep rozmarīnu, tad pieber selerijas, burkānus un puravus, apmaisa. Pieber bietes, visu pacep pāris minūtes.

Pievieno buljonu, ķiploku, sautē 5 min. Tad pieliek kartupeli. Kad kartupelis gatavs, zupā liek tomātus un zirņus, uzvāra.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Vegus.lv.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *