Brūkleņu debesmanna

Publicēts Publicēts Brokastis, Receptes, Saldie

Sastāvdaļas

1,5 glāze brūkleņu
400 ml ūdens
5 ēd. k. mannas
cukurs pēc garšas

Pasniegšanai

mīļākais augu piens
1-2 saujas svaigu ogu

Pagatavošana

Ogas ieber virtuves kombainā, pievieno 100 ml ūdens un sablenderē, līdz izveidojas viendabīga masa.
Pārējo ūdeni ielej katlā un uzvāra, tad, lēnām berot pievieno mannu, un karsē. Kad manna ir uzbriedusi, to ņem nost no uguns, pievieno klāt sablenderētās ogas un cukuru. Mannu maisa, līdz tā kļuvusi viendabīga. Ievieto masu bļodā un atstāj nedaudz atdzesēties. Kad manna atdzisusi, tā jākuļ aptuveni 5-7 minūtes, līdz tā kļūst gaisīga.

Ja vēlas, lai manna būtu vēl gaisīgāka, tad ogu masu var atbrīvot no biezumiem un nedaudz pavārīt kopā ar mannu, taču tad tās zaudēs lielāku daļu savas vērtības.

1 doma par “Brūkleņu debesmanna

  1. šo vēl neesmu mēģinājusi, bet esmu taisījusi čakarīgāku variantu – sablenderē ogas, nokāš sulu, un atlikušos biezumus novāra. Šo novārījumu arī laikam bija jānokāš un tad tajā jāvāra mannu, līdz tā uzbriedusi, beigās sajauc ar svaigo sulu un saputo.

Komentāri ir slēgti