Burkāni ar turku zirņiem

Sastāvdaļas

  • burkāni
  • turku zirņi (iepriekšējā dienā iemērkti un gatavošanas dienā izvārīti mīksti; vai arī no konservu bundžiņas)
  • paprika vai čilli pipars
  • sīpols
  • ķiploks
  • malts ingvers
  • mandeļu skaidiņas
  • cukurs
  • sāls

Pagatavošana

Sakarsētā eļļā apcep ķiploku un sīpolu. Pēcāk papriku vai čilli piparu. Tad pievieno plānās ripiņās sagrieztus burkānus, ingvera pulveri, sāli un cukuru. Pasautē, līdz burkāni ir vēlamajā mīkstumā un cukurs nedaudz sāk karamelizēties. Pievieno nedaudz ūdeni, ja nepieciešams. Pašās beigās pievieno turku zirņus un masu karsē tik ilgi, līdz viss liekais šķidrums izgarojis. Pēdējās minūtēs pieber mandeļu skaidiņas.  Var pievienot adžiku, ja šķiet par saldu, un/vai kajēnas piparus, bet tas jau gaumes jautājums.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no 365tovegan.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *