Burkānu un kāļu biezzupa

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Receptes, Zupas

Vienkārša un nedārga maltīte no vietējiem dārzeņiem, kas pieejami svaigi visu cauru gadu!

4 porcijas

Sastāvdaļās:

300 g kāļu
200 g burkānu
1 sīpols
1 ķiploka daiviņa
½ tējkarote kaltēta timiāna
½ tējkarote kaltēta rozmarīna
1 tējkarote kūpinātās paprikas
400 ml kokospiena
800 ml dārzeņu buljona
sāls
pipari
eļļas

Pagatavošana:

  1. Nomizo kāļus, burkānus, sīpolus un ķiplokus.
  2. Kāļus un burkānus sagriež gabaliņos, un sīpolu un ķiploku sīki sasmalcina.
  3. Katlā uzkarsē eļļu, liek tajā sīpolus. Apcep, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  4. Liek katlā kāļus un burkānus. Cep 3–4 minūtes.
  5. Pievieno kūpināto papriku, ķiploku, sāli un piparus, un turpina cept vēl kādu minūti.
  6. Pievieno dārzeņu buljonu, kokospienu, timiānu un rozmarīnu, un samaisa.
  7. Vāra uz lēnas uguns 20–30 minūtes vai kamēr burkāni un kāļi kļūst mīksti.
  8. Noņem no uguns un sablenderē.
  9. Pasniedz ar rupjmaizi, humusu un svaigiem dārzeņiem.