Dārzeņu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 3 palieli burkāni
  • ½ kāpostgalvas
  • 2 tējk. ķimeņu vai sinepju sēklu
  • 100 g pilngraudu pārslas
  • 2 ēd.k. zirņu miltu
  • 2 ēd.k. kviešu miltu
  • koriandrs, kurkuma, timiāns

Pagatavošana

Vispirms sarīvē burkānu un smalki sakapā kāpostu.

Katliņā apcep ķimenes un pievieno kāpostu. Maisot nedaudz apcep un pievieno ūdeni, lai kāposti sautējas un ātrāk kļūst mīksti. Kad tie gandrīz mīksti, pievieno burkānus un pārējās garšvielas.

Auzu pārslas jāsablenderē (ātri vārāmās var neblenderēt) un pievieno sautēto dārzeņu masai. Pievieno kviešu un zirņu miltus. Samaisa un masu liek atdzist.

Kad masa atdzisusi, to samīca un veido mazus plācenīšus. Tos cep no abām pusēs zeltaini brūnus.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no 365 to vegan.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *