Grauzdēti turku zirņi

Ceļojot pa Eiropu, daudzviet pamanāmi grauzdēti turku zirņi… Pie mums šī uzkoda ne tikai nav populāra, bet arī nevarētu teikt, ka paši turku zirņi veikalos ir plašā piedāvājumā. Turku zirņi arī ir viens no tiem produktiem, kas līdz galam nav novērtēts — tie ir veselīgi, satur daudz šķiedrvielu, vitamīnu un no tiem, atšķirībā no lielākās daļas pākšaugu, nepūšas vēders. Google noteikti tev pastāstīs vēl stipri vairāk par šo zirņu lieliskajām īpašībām. Tāpat draudzīgi arī dāmām — maz kaloriju!

Sastāvdaļas

  • 2 bundžas turku zirņu (400 g katra bundža, bet pēc sagatavošanas katra porcija svēra tikai 90 g), var izmantot arī nekonservētus turku zirņus
  • 2 ēdamkarotes eļļas
  • sāļajai versijai — sāls, sarkanie pipari, karijs, oregano (protams, viss pēc iespējām un gaumes)
  • saldajai versijai — ēdamkarote agaves sīrupa, pieneņu medus vai tamlīdzīgu vegānisko medus aizstājēju, ēdamkarote cukura, pustējkarote kanēļa

Pagatavošana

Nolej šķidrumu, noskalo zirņus ar ūdeni, izliek žāvēties. Var zirņus nosusināt ar salvetēm. Noņem zirņu caurspīdīgās miziņas. Droši vien var bez tā iztikt, bet šķiet, ka tā viņi labāk izgrauzdējas.

Saldajai versijai. Sausus zirņus izklāj uz paplātes, 25 min grauzdē. Izņem ārā, aplej ar sīrupa/pieneņu medus-kanēļa-eļļas maisījumu. 10 minūtes pagrauzdē, apber ar cukuru. Voila!

Sāļajai versijai. Sausus apviļā eļļā, liek cepties uz 25 min. Pēc 25-30 minūtēm tie ir gatavi apkaisīšanai. Izviļā zirņus garšvielās un pasniedz.

Lieliska īpašība ir tā, ka samērā neliels daudzums zirņu sagādā ļoti patīkamu sāta sajūtu! Un kas teicis, ka uzkodām jābūt neveselīgām?

Pārpublicēts ar izmaiņām un laipnu atļauju no Annijas virtuves.

Raksti šajā kategorijā:

One thought on “Grauzdēti turku zirņi

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *