Humoss

Sastāvdaļas

  • 250 g turku zirņu
  • 1/2 citrona sulas 2–3 ēd.k.  tahini (sezama pasta)
  • 2 izspiesti ķiploki
  • 4 ēd. k. olīveļļas
  • 1 tējk. malta kumīna
  • sāls, pipari
  • dekorēšanai: paprikas pulveris, sasmalcināti pētersīļi

Pagatavošana

Sablenderē turku zirņus krēmīgā masā. Ja vajag, pielej mazliet ūdens (ja zirņi pašvārīti — ideāli būtu novārījuma ūdens), pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi sajauc.
Servēšanai: liek trauciņā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar paprikas pulveri, kapātiem pētersīļiem un vidū ietupina kādu nesasmalcinātu turku zirņu pāri.

Zemsvītras piezīme:

  • vienmēr  labāk zirņus vārīt pašam (pirms tam kārtīgi izmērcējot), ja ne — zirņus pirms blenderēšanas jānoskalo.

Recepte pārpublicēta ar laipnu atļauju no Vegatērija.lv!

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *