Sastāvdaļas
- 250 g turku zirņu
- 1/2 citrona sulas 2–3 ēd.k. tahini (sezama pasta)
- 2 izspiesti ķiploki
- 4 ēd. k. olīveļļas
- 1 tējk. malta kumīna
- sāls, pipari
- dekorēšanai: paprikas pulveris, sasmalcināti pētersīļi
Pagatavošana
Sablenderē turku zirņus krēmīgā masā. Ja vajag, pielej mazliet ūdens (ja zirņi pašvārīti — ideāli būtu novārījuma ūdens), pievieno pārējās sastāvdaļas un visu kārtīgi sajauc.
Servēšanai: liek trauciņā, pārlej ar olīveļļu, pārkaisa ar paprikas pulveri, kapātiem pētersīļiem un vidū ietupina kādu nesasmalcinātu turku zirņu pāri.
Zemsvītras piezīme:
- vienmēr labāk zirņus vārīt pašam (pirms tam kārtīgi izmērcējot), ja ne — zirņus pirms blenderēšanas jānoskalo.
Recepte pārpublicēta ar laipnu atļauju no Vegatērija.lv!