Ķirbju apelsīnkūka

Sastāvdaļas

Mīklai

  • 1 krūze cukura
  • pusotra krūze miltu
  • 1 krūze mannas putraimu
  • 1 tējkarote sodas
  • 1 tējkarote cepampulvera
  • 1 tējkarote kanēļa
  • ziemassvētku garšvielas (kardamons, ingvers, smaržīgie pipari, u.c.)
  • 1 krūze eļļas
  • 2/3 krūzes ūdens
  • 2 krūzes ķirbju biezeņa

Pildījumam

  • 200 g paciņa zīdainā tofu
  • sarīvēta apelsīna miza
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • apelsīnu sukādes sīrupā
  • 1/2 apelsīna sula
  • mazliet cukura
  • apelsīnu cukurs
  • mazliet karsta ūdens
  • dažas tējkarotes agara

Pagatavošana

Pagatavo ķirbju biezeni  — mazos gabaliņos sagriež ķirbi, vāra nelielā ūdens daudzumā, līdz tas kļūst mīksts, beigās sablenderē un atdzesē. Pagatavo mīklu: vienā traukā sajauc sausās izejvielas, otrā  — slapjās. Tad abu trauku saturu apvieno un sakuļ ar putojamo slotiņu. Liek cepties cepeškrāsnī aptuveni 40 minūtes. Atdzesē.

Sablenderē visas pildījuma sastāvdaļas, izņemot agaru un ūdeni,  — agaru izšķīdina nelielā karsta ūdens daudzumā vai seko norādēm uz paciņas. Agaru pievieno pildījuma masai, samaisa. Atdzesē.

Gatavo mīklu pārgriež uz pusēm un pilda ar tofu-apelsīnu krēmu. Ar krēmu pārziež arī kūkas virsu. Kūku dekorē ar apelsīnu šķēlītēm. Liek aukstumā.

Pagatavošanas laiks

No nulles līdz pirmajam kumosam 3 stundās  — ar visām neskaitāmajām atdzesēšanām.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Seitanic Food Porn, bet atrodams arī 365tovegan!

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *