Ķirbju pīrāgs

Mīklai

 

  • 200 ml kokosriekstu piena
  • ¾ glāzes rapšu eļļas
  • ¾ glāzes cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • ~2 glāzes miltu
  • ½ tējkarote cepamā pulvera
  • ½ tējkarote sodas

 

Pildījumam

 

  • 1 kg ķirbja
  • 1 glāze cukura
  • 1 ēdamkarote vaniļas cukura
  • 200 ml kokosriekstu piena
  • 1 glāze mannas putraimu
  • 1 ēdamkarote kartupeļu cietes
  • 1 tējkarote sodas
  • ~ ½ glāze miltu (pēc vajadzības)
  • ~100 g rozīņu (pēc garšas un patikas)

 

Mīklas pagatavošana

 

Traukā sajauc eļļu, kokosriekstu pienu, cukuru un vaniļas cukuru. Kārtīgi izmaisa, lai viss izkustu. Pamazām piejauc miltus. Jāskatās, lai mīkla nebūtu pārāk šķidra vai arī pārak bieza.

 

Pildījuma pagatavošana

 

Ķirbi nomizo, sagriež nelielos gabaliņos un liek katlā vārīties. Katlā ūdeni lej tā, lai tas pārklātu ķirbjus. Ķirbjus vāra tik ilgi, līdz tie gandrīz mīksti. Daļu ūdens nosmeļ. Atlikušo masu sablenderē, pievieno pārējās sastāvdaļas un kā pēdējos pievieno miltus. Jāskatās cik bieza ir izveidojusies masa — ja tā ir jau gana bieza, tad miltus var arī nelikt.

Pannas apakšā izklāj mīklas slāni tā, lai tas nav biezāks par 0,5–1 cm (cepoties mīkla vēl ceļas nedaudz uz augšu), un pārlej ar ķirbju masu. Cep vismaz stundu 200 °C temperatūrā un gatavību pārbauda, iedurot sērkociņu vai dakšiņu kūkas vidū. Tikko izņemot pīrāgu no krāsns, tas vēl liekas pašķidrs, tomēr atdziestot pīrāgs paliek ciets.

Raksti šajā kategorijā:

One thought on “Ķirbju pīrāgs

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *