Ķirbju risoto

Sastāvdaļas

  • 200 g rīsu
  • 200 g ķirbja
  • ķiploka daiviņa
  • pāris šķēlītes paprikas
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • Garšvielas: sāls, pipari, pētersīlis (kaltēts)

 

Pagatavošana

Ķirbi nomizo, sagriež mazos gabaliņos un izvāra. Izvārīto ķirbi sablenderē. Papriku un ķiploku sagriež smalkos gabaliņos. Katliņā ielej  eļļu, pievieno papriku un ķiploku un ļauj mazliet apcepties, līdz tie kļūst viegli brūni. Katliņā ieber rīsus un ļauj tiem sasūkties ar eļļu, uzlej ūdeni,  lai tas būtu vienā līmenī ar rīsiem. Vārot maisa un ik pa laikam pielej ūdeni. Kad rīsi jau ir gandrīz gatavi, pievieno ķirbja masu un ļauj visam savārīties kopā.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *