Ķirbju un štovēto kāpostu mērce

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Ķirbji dārzos aug un aug – laiks pamēģināt jaunas ķirbju receptes! Šīs garšas pilnās un krēmīgās mērces recepti mums piedāvā bloga “Ēdamzāle” autore Maruta.

Sastāvdaļas

  • 300 g ķirbja
  • 100 g štovētu kāpostu
  • Ūdens vai dārzeņu buljons ķirbja vārīšanai
  • Šķipsniņa kaltēta timiāna un rozmarīna
  • 1-2 ēd.k. rauga pārslu
  • 5 ēd.k. kokosriekstu piena
  • Sāls un melnie pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Ķirbi nomizo un sagriež nelielos kubiciņos. Liek katliņā un pārlej ar ūdeni vai dārzeņu buljonu, lai šķidrums tikko nosegtu ķirbja gabaliņus.
  2. Kad ūdens uzvārījies, samazina temperatūru līdz vidējai, pieber šķipsniņu sāls, timiāna un rozmarīna. Vāra ķirbi, līdz tas kļuvis mīksts (apmēram 15 minūtes).
  3. Pievieno štovētos kāpostus, kokosriekstu pienu, rauga pārslas un pavāra vēl pāris minūtes.
  4. Visu sablendē viendabīgas konsistences mērcē. Pašās beigās pievieno svaigi maltus melnos piparus.

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali