Kolrābju salāti

Sastāvdaļas

  • jauns, neliels kolrābis
  • burkāns
  • avokado
  • ābols
  • apelsīns
  • daži valrieksti
  • ja patīk pikantāka garša — sarkanais sīpols
  • mērcei: olīveļļa vai kādu riekstu eļļa vienādās daļās ar laima sulu, šķipsniņa sāls un cukurs

Pagatavošana

Kolrābi un burkānu nomizo un sarīvē. Sarīvē ābolu. Ja pievieno sīpolu, to sagriež gredzenos.

Apelsīnam nogriež mizu un starp plēksnītēm ar asu nazi izgriež daiviņas.

Avokado pārgriež uz pusēm, ar nazi turpat pusītē sagriež mīkstumu rūtiņās, tad ar karoti izgrebj — iznāks avokado kubiņi.

Sadrupina valriekstus. Sakuļ mērces sastāvdaļas un visu uzmanīgi sajauc.

Salāti ir vēl garšīgāki, ja pastāv 10–15 min.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Vegus.lv.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *