Kūka “Vegāna sapnis”

Sastāvdaļas:

Mīklai:

  • 200 g eļļas
  • 180 g brūnā cukura (“Dark Brown Soft Sugar” no TATE&LYLE) vai cukurbiešu cukura
  • 2 biezenī samīcīti vai sablenderēti, gatavi banāni
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 2 tējkarotes sodas
  • 700 g maksimāli samaltu auzu pārslu

Krēmam:

  • 700 g zīda tofu
  • 3 ēdamkarotes kļavu sīrupa
  • 3 ēdamkarotes cidoniju sīrupa
  • ~300 ml brūkleņu ievārījuma

Pagatavošana:

Katlā liek eļļu, kļavu sīrupu un cukuru. Maisot karsē, līdz cukurs izkūst, bet neizšķīst. Ņem katlu nost no uguns un atstāj, lai nedaudz atdziest. Pievieno sodu un izmaisa. Pēc mirkļa pievieno banānus un atkal kārtīgi samaisa. Pakāpeniski pieber auzu pārslu miltus un maisa, līdz izveidojas viendabīga mīkla. Uz pannas, kas izklāta ar cepamo papīru, izkaisa nedaudz auzu pārslu miltu un uzklāj nelielu daļu mīklas. To plāni izrullē. Ar apaļu kūkas formu no mīklas izspiež 22-24 cm diametra apli, ko sadursta ar dakšiņu, lai neveidojas gaisa burbuļi. Kopā jāizspiež 7 šādi apļi. Svarīgi atstāt mazliet mīklas, ko pēc tam izcept mazu, nelīdzenu cepumiņu veidā un sadrupināt, lai izdekorētu kūku. Cep 180 C 8-10 minūtes, lai mīkla gaiši brūna. Izceptos apļus kopā ar pannu ņem laukā no plīts, pagaida līdz atdziest un tikai tad noņem nost (ātri iet, strādājot ar trīs pannām).

Zīda tofu sablenderē ar abiem sīrupiem (var pievienot arī vaniļas cukuru). Ar krēmu var variēt, pievienojot, piemēram, banānu vai sojas jogurtu.

Kūku kārto šķīvī. Ar krēmu vai ievārījumu jāapsedz visa apļa virsma. 1. mīklas aplis – brūkleņu ievārījums – 2. mīklas aplis – zīda tofu krēms – 3. mīklas aplis – ievārījums – 4. mīklas aplis – zīda tofu krēms – 5. mīklas aplis – ievārījums – 6. mīklas aplis – zīda tofu krēms vai ievārījums – 7. mīklas aplis – zīda tofu krēms. Kūku liek ledusskapī pa nakti ievilkties. Nākamajā dienā sadrupina izceptos cepumiņus. Ar drupačām aplipina kūku no visām pusēm vai rotā pēc savas gaumes.

Kūkas autore: Ieva Immure.

Raksti šajā kategorijā:

One thought on “Kūka “Vegāna sapnis”

  1. Dana Zālīte on

    NOTEIKTI iesaku šo recepti. Perfekta kūka. Īpaši garšos tiem, kas ilgojas pēc medus kūkas garšas. Es gan taisīju mazākā izmērā (7 collu apaļā forma), tādēļ visas sastāvdaļas ņēmu 1/2 mazāk, sanāca 6 biskvīti. Kļavu sīrupa vietā izmantoju mežrozīšu sīrupu, brūkleņu ievārījuma nebija un liku pīlādžu/ābolu — tā kā var arī mazliet variēt :)

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *