Mandeļkūka

Publicēts Publicēts Kūkas un tortes, Receptes, Saldie

Mīkla

Sastāvdaļas

360 ml augu piena (piemēram, sojas piens)
2 tējk. ābolu etiķa
600 ml miltu
360 ml cukura
1,5 tējk. cepamā pulvera
0,5 tējk. sāls
200 ml rapšu eļļas
4 tējk. vaniļas cukura
3 tējk. kanēļa

Pildījums

Sastāvdaļas

125 g vegāniska margarīna
200 g mandeļu skaidiņu
200 g cukura
3 tējk. vaniļas cukura
6 ēd.k. augu piena

Pagatavošana

1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180 °C.
2. Bļodā ielej pienu ar etiķi. Ātri samaisa līdz rodas putas. Atstāj 5–10 minūtes, lai nedaudz sabiezē.
3. Citā bļodā sajauc visas sausās sastāvdaļas. Ja ir vēlme, tad var pievienot kanēli.
4. Piena un etiķa maisījumam pievieno eļļu. To lej sausajā maisījumā. Maisa, kamēr veidojas viendabīga masa.
5. Mīklu lej plātsmaizes tipa pannā (~35 x 35 cm), kas izklāta ar cepamo papīru.
6. Cep 20 minūtes, līdz mīkla izskatās gatava un, kad pakrata pannu, mīkla nešķiet šķidra.
7. Pēc tam gatavo pildījumu. Katliņā izkausē margarīnu. Pievieno cukuru un vaniļas cukuru. Samaisa un vāra līdz cukurs izšķīdis.
8. Masai pievieno mandeļu skaidiņas. Samaisa un turpina sildīt, līdz margarīns uzburbuļo. Tad pievieno pienu. Samaisa. Turpina sildīt, līdz atkal uzburbuļo. Ņem nost no plīts.
9. Pēc 20 minūtēm ņem ārā mīklu. Mandeļu masu ļoti uzmanīgi klāj virsū kūkas pamatnei, to izlīdzinot pa visu laukumu.
10. Pannnu liek atpakaļ cepeškrāsnī un cep vēl 15 minūtes, līdz mandeles kļuvušas zeltainas.