Mandeļu piens
Sastāvdaļas
- 1 glāze mandeļu
- 4 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Aplej mandeles ar ūdeni un atstāj mērcēties uz nakti.
- Ieber mandeles un četras glāzes ūdens blenderī un blendē, līdz mandeles smalki samalušās.
- Ņem marli vai smalku sietiņu, novieto virs trauka, kurā vēlies glabāt pienu, un lej sakulto masu.
- Marlē palikuši tikai biezumi — izveido tādu kā sainīti un caur marli izspiež mandeļu biezumus sausus.
- Mandeļu piens gatavs. Uzglabājams ledusskapī, bet jāizlieto pāris dienu laikā.
Taču ko darīt ar pārpalikušajiem mandeļu biezumiem? Iespējas ir neskaitāmas — var tos izmantot kā tortes pamatni, iecept kūkā utt., bet, ja mājās ir žāvēti augļi, var pagatavot veselīgus saldumus.
Mandeļu saldumi
Sastāvdaļas
- no mandeļu piena gatavošanas pārpalikušie mandeļu biezumi
- dažādi žāvētie augļi — aprikozes, plūmes, dateles, vīģes utt.
Pagatavošana
Visu ieber blenderī un pagatavo viendabīgu masu. Šoreiz izmantoju dateles, vīģes un kādu aprikozi un, tā kā man pie rokas bija arī svaigas dārza dzērvenes, piemalu arī tās (dod patīkamu skābumu). No masas veido bumbiņas.
Uzzini par augu pieniem veikalos!