Mandeļu piens un saldumi

Mandeļu piens

Sastāvdaļas

  • 1 glāze mandeļu
  • 4 glāzes ūdens

Pagatavošana

  1. Aplej mandeles ar ūdeni un atstāj mērcēties uz nakti.
  2. Ieber mandeles un četras glāzes ūdens blenderī un blenderē, līdz mandeles smalki samalušās.
  3. Ņem marli vai smalku sietiņu, novieto virs trauka, kurā vēlies glabāt pienu, un lej sakulto masu.
  4. Marlē palikuši tikai biezumi — izveido tādu kā sainīti un caur marli izspiež mandeļu biezumus sausus.
  5. Piens gatavs. Uzglabājams ledusskapī, bet jāizlieto pāris dienu laikā.
Taču ko darīt ar pārpalikušajiem mandeļu biezumiem? Iespējas ir neskaitāmas — var tos izmantot kā tortes pamatni, iecept kūkā utt., bet, ja mājās ir žāvēti augļi, var pagatavot veselīgus saldumus.

Mandeļu saldumi

mandelu-saldumi-veganlv

Sastāvdaļas

  • no mandeļu piena gatavošanas pārpalikušie mandeļu biezumi
  • dažādi žāvētie augļi — aprikozes, plūmes, dateles, vīģes utt.

Pagatavošana

Visu ieber blenderī un pagatavo viendabīgu masu.  Šoreiz izmantoju dateles, vīģes un kādu aprikozi un, tā kā man pie rokas bija arī svaigas dārza dzērvenes, piemalu arī tās (dod patīkamu skābumu). No masas veido bumbiņas.

 

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *