Mini picas

Rauga mīklas sastāvdaļas

  • 200 g miltu (var gadīties, ka vajadzēs vairāk)
  • 10 g rauga
  • ½ glāze sojas piena
  • 3 ēdamkarotes olīveļļas
  • šķipsniņa sāls
  • 3 tējkarotes cukura

Pagatavošana

Raugu kopā ar cukuru  izšķīdina nelielā daudzumā silta ūdens. Sojas pienu uzsilda, pievieno raugu, sāli, eļļu un miltus. Mīca, līdz mīkla vairs nelīp pie rokām. Mīklu atstāj uzrūgt (~2 h).

Kad mīkla uzrūgusi, ņem nelielu daudzumu mīklas un izrullē  “mini” aplīti (~15 cm diametrā). Pamatam uzsmērē majonēzi, taču malas atstāj neapsmērētas. Liek virsū tomātu ripiņas, olīvas, marinētus gurķus, šampinjonus, papriku utt. Pievieno garšvielas pēc gaumes (tie,  kam garšo tomātu mērce, droši var pievienot arī to). Kad visas sastāvdaļas saliktas, “piciņu” malas nedaudz uzloka uz augšu.

Maizītes liek krāsnī 200 grādu temperatūrā un cep, līdz garoziņa kļūst viegli brūna.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *