No more tea, just vision.

Jau kopš pieciem rītā nepārvarami gribēju ēst, bet miegs uzvarēja, un es no gultas neizvēlos. Beidzot taču brīvdiena. Kamēr gaidīju brokastu uzsilšanu cepešplītī, tā vietā, lai nodarbotos ar bākas izpēti, es biju aizņemta ar jaunumu ieviešanu ēdienkartē. Galu galā nolēmu padalīties:

Zaļais labrīts
2 lieli āboli vēlams skābenie
buntīte pētersīļu
selerijas kāts vai saknes gabaliņš
neliels ingvera saknes gabaliņš

Izspiež no visa sulu sākot ar ingveru un pētersīļiem.
No rīta pamošanās garantēta.
Ja šķiet stipri par skābu var piejaukt medu vai kļavu sīrupu.

Riekstu un sēklu jogurts
1 glāze riekstu un/vai sēklu mērcēti 1 nakti
1 glāze kviešu dzēriena vai bērzu sula vai ūdens

Saputo riekstus un sēklas blenderī līdz krēmveida kosistencei, ja nepieciešams pievieno papildus šķidrumu līdz bieza krējuma konsistencei. Var izmantot gandrīz jebkuru riekstu un sēklu kombināciju /piem. mandeles un saulespuķu sēklas, lazdu rieksti un sezama sēkliņas, valrieksti un mandeles.
Noliek saputoto masu siltā vietā ieskābt uz 2 līdz12 stundām atkarībā no tā vai izmanto kviešu dzērienu vai ko citu.
Kad jogurts ieskābis to var papildināt arī ar papildus garšām pievienojot vai pieputojot blenderī ogas vai augļus, medu vai dateles, citronu vai apelsīnu sulu, jūras sāli un zaļumus, vaniļas esenci, kanēli vai citas garšvielas.

Lai īstenotu to (sajustu prieku) arī mūsu dzīves grūtākajos brīžos mums var palīdzēt regulāra tikšanās ar gaišiem, garīgiem cilvēkiem, iedvesmojošas literatūras lasīšana, apgarotas mūzikas klausīšanās,  meditācijas praktizēšana. Tas mūs kā radioaparātu noskaņo uz optimisma un cerību viļņa. Un raugi pasaule ir kļuvusi skaistāka jo tajā ir par vienu veselu un priecīgu cilvēku vairāk.

– Ieva Kurzemniece
Pārpublicēts no Edītes Paules draugiem.lv dienasgrāmatas.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *