“Olu” salāti

Sastāvdaļas

  • 300 g parastā tofu
  • 3 ēdamkarotes majonēzes (ar šo  ir labi, jo majonēzīga garša)
  • 1 tējkarote sinepju
  • sāls pēc garšas
  • melnā sāls (nav obligāti)
  • pustējkarote kurkumas

Pagatavošana

Ar rokām nelielos gabaliņos sadrupina tofu. Pievieno pārējās sastāvdaļas un ar dakšiņu samīca un sajauc kopā, līdz izveidojas biezpienveidīga masa.
Visas sastāvdaļas var pievienot pēc saviem ieskatiem. Piemēram, ja gribas dzeltenāku krāsu, tad droši var likt vairāk kurkumas (tai nav izteiktas garšas) utt. Lai salāti tiešām garšotu pēc olām, ieteicams pievienot melno sāli (smaržo un garšo pēc olām, jo tā sastāvā ir sērs).
Labi garšo, ja piegriež lociņus vai dilles. Var likt klāt jebkādas papildu sastāvdaļas. “Olu” salāti labi der uz sviestmaizēm vai vienkārši kā piedeva ēdienam.

Sajaucot tikai tofu ar kādu neitrālu augu krējumu un sāli (un nepievienojot pārējās minētās sastāvdaļas), var pagatavot vegānisku biezpienu.

Raksti šajā kategorijā:

One thought on ““Olu” salāti

  1. Lelde M. on

    Lieldienās izmēģināju šos “salātus” kopā ar avokado – fantastiš salikums!

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *