Pikantie griķi

Sastāvdaļas:

  • 100 g griķu
  • 1 glāze ūdens
  • 1 ēdamkarote svaigi sarīvēta ingvera
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 tējkarote eļļas
  • 2 ēdamkarotes sojas mērces
  • ¼ tējkarote rīvēta muskatrieksta
  • 1 tējkarote kaltēta bazika
  • sauja svaigu bazilika lapu

Pagatavošana:

Kārtīgi sarīvē ingveru un ķiploku. Sasilda eļļu lielā pannā. Pievieno ķiplokus un ingveru, muskatriekstu, sojas mērci. Pēc dažām sekundēm pieber griķus. Maisa apmēram 20 sekundes, tad pievieno ūdeni un vēlreiz samaisa. Uzliek pannai vāku un gatavo uz lēnas uguns apmēram 15-20 minūtes, kamēr griķi mīksti.

Kad gatavs, iemaisa kaltēto baziliku. Pasniedz izdekorētu ar svaigām bazilika lapām, var pievienot tofu gabaliņus.

Pagatavošanas laiks: 30 minūtes

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *