Pildītās pankūkas

Pankūkām: 1 gl. miltu, 1/2 gl. jebkura augu piena, 1 ēdk. cukura, šķipsniņa cepamā pulvera, 1 ēdk. augu eļļas.

Miltus sajauc ar cukuru un cepamo pulveri, iemaisa pusi piena, sakuļ biezu, viendabīgu mīklu. Tad pievieno eļļu un pēc vajadzības – atlikušo pienu, līdz iegūst mīklu plānajām pankūkām (tai jābūt mazliet biezākai, kā ar olām gatavotajai). Mīklai obligāti ļauj pastāvēt 15 – 20 min., lai milti uzbriest. Cep lielās pankūkas.

Griķu – sēņu pildījums
1 gl. ūdens, 1/2 gl. ātri vārāmo griķu pārslu, 5-6 šampinjoni vai dažas baravikas, 1 neliels sīpols, 1 ēdk. augu eļļas, sāls, pipari.
Uzvāra ūdeni ar šķipsniņu sāls, ieber tajā griķu pārslas, vāra 3 min. Eļļā apcep sīki sagrieztu sīpolu, līdz brūns, tad pievieno sagrieztas sēnes, maisot apcep, līdz no sēnēm iztvaiko viss šķidrums (apmēram 5 min.). Sajauc ar griķiem.

Savojas kāposta – rīsu pildījums
1 neliela Savojas kāpostgalva, 1 gl. novārītu rīsu, 3-4 ēdk. svaigu sasmalcinātu diļļu, 1 ēdk. augu eļļas, ājurvēdiskā melnā sāls.
Kāpostam noloba lapas, izgriež tām vidējo cieto dzīslu, lapas sagriež sīkās strēmelēs. Eļļā mazliet apcep, tad pārkaisa sāli, uzliek katlam vāku un izsautē 8-10 min. Pievieno rīsus, dilles, samaisa.

Bumbieru – rukolas pildījums
4 bumbieri, 4 ēdk. kļavu sīrupa, sauja rukolas, sauja valriekstu vai ciedru riekstu, 1 ēdk. olīveļļas, mazliet ķiploku pulvera vai pārslu, balzametiķa, sāls, pēc vēlēšanās – 1 ēdk. žāvētas dzērvenes.
Bumbierus nomizo, iztīra, olīveļļā apcep un izsautē mīkstus (laiks atkarīgs no bumbieru šķirnes un gatavības pakāpes). Sajauc ar pārējām sastāvdaļām.

Ābolu – mannas pildījums
4 saldskābi āboli, 1/3 gl. ūdens, 2 ēdk. cukura, 1-2 ēdk. mannas, 1 ēdk. margarīna, kanēlis, 1 apelsīns.
Ābolus nomizo, iztīra, sagriež gabalos, kopā ar cukuru un ūdeni izvāra mīkstus. Verdošajā masā iemaisa mannu un kārtīgi izmaisa, lai nav kunkuļu. Iemaisa margarīnu, kanēli. Apelsīnu nomizo ar nazi tā, lai redzams mīkstums. Tad izgriež starp plēksnītēm apelsīnu daiviņas, sagriež tās gabalos, kopā ar visu iztecējušo sulu pievieno ābolu masai.

Saldais rupjmaizes pildījums
2 āboli, 2 žāvētas vīģes, 2 žāvētas melnplūmes, sauja dzērveņu (var būt saldētas vai mērcētas), 1/2 gl. ūdens, rupjmaizes rīvmaize – pēc vajadzības; atkarībā no ābolu skābuma – var vajadzēt mazliet cukura.
Ābolus notīra, sagriež, žāvētus augļus sagriež sīkāk, liek katlā kopā ar ūdeni un vāra 10 – 15 min., līdz āboli mīksti. Pievieno dzērvenes, pakarsē, līdz tās pārsprāgst (var mazliet paspaidīt). Iemaisa rīvmaizi – daudzums atkarīgs no tā, cik biezu vēlas pildījumu (bet jāņem vērā, ka karstumā tā uzbriedīs un pēc brīža pildījums kļūs biezāks). Ja ar žāvēto augļu saldumu nepietiek, var pievienot cukuru pēc garšas.

Avots: www.vegetarisms.lv

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *