Pildīti sirsniņcepumi

Publicēts Publicēts Cepumi, Receptes, Saldie

Kas varētu būt mīļāka dāvana par saldām, skaistām sirsniņām – kuras vēl pie tam var ēst? Uzdāvini cepumus Valentīndienā savam sirdsmīļajam vai seko ziemeļu kaimiņu igauņu un somu piemēram un apsveic 14. februārī visus savus draugus ar Draudzības dienu!

Sastāvdaļas

  • 300 g kviešu miltu
  • 100 ml cukura
  • 200 g vegāniska margarīna
  • 2–3 ēdamk. augu piena vai krējuma
  • ievārījums vai marmelāde (piemēram, aveņu, ābolu, mango)

Glazūrai:

  • apmēram 300 g pūdercukura
  • brūkleņu vai cita sarkana sula

Dekorācijai – lazdu rieksti

Pagatavošana

  1. Kausē margarīnu katlā. Sajauc miltus, cukuru un kausētu margarīnu. Liec mīklu bļodā, uzliec vāku un atstāj uz dažām minūtēm saldētavā vai uz ilgāku laiku ledusskapī.
  2. Sakarsē krāsni līdz 200°C. Plāni izrullē mīklu, spiež cepumus ar sirsniņas formiņu. Cep ar cepampapīru izklātā pannā, līdz cepumu malas ir gaiši brūnas. Tā turpina, līdz mīkla beidzas.
  3. Atdzesē cepumus. Ziež ievārījumu vai marmelādi uz cepuma un liek virsū otru.
  4. Sagatavo glazūru un riekstus – sajauc pūdercukuru ar sulu un sagriež riekstus uz pusēm. Glazūras konsistencei jābūt samērā stingrai, lai tā turas uz cepuma. Apklāj katru cepumu ar glazūru un uzspiež rieksta pusīti pa vidu.

Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.