Pildīts lavašs Vidusjūras gaumē

Publicēts Publicēts Receptes, Uzkodas

Viens no ātrākajiem un garšīgākajiem veidiem, kā pārvarēt izsalkumu!

1 porcija

Sastāvdaļas:
1 lavašs
Humuss
50 g konservētu vai vārītu pupiņu
2 mazi tomāti
Dažādas salātlapas, spināti, pieneņu lapas, gārsas utml.
Olīvas (vislabāk der kalamata olīvas)
Zaļumi (piemēram, baziliks, pētersiļi, lociņi)

Mērcei:
Sula no puscitrona
Olīveļļa
Sāls
Pipari

Pārliešanai:
Balzamiko mērce

Pagatavošana:

  1. Humusu uzsmērē uz lavaša.
  2. Citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus sajauc kopā.
  3. Tomātus sagriež daiviņās un olīvas sakapā mazākos gabaliņos.
  4. Salātlapas, tomātu daiviņas, pupiņas un olīvas ieliek bļodā, uzlej mērci un sajauc.
  5. Visu uzliek uz lavaša, kuru saloka, un pildījumam virsū pārslaka balzamiko mērci.