Viens no ātrākajiem un garšīgākajiem veidiem, kā pārvarēt izsalkumu!
1 porcija
Sastāvdaļas:
1 lavašs
Humoss
50 g konservētu vai vārītu pupiņu
2 mazi tomāti
Dažādas salātlapas, spināti, pieneņu lapas, gārsas utml.
Olīvas (vislabāk der kalamata olīvas)
Zaļumi (piemēram, baziliks, pētersiļi, lociņi)
Mērcei:
Sula no puscitrona
Olīveļļa
Sāls
Pipari
Pārliešanai:
Balzamiko mērce
Pagatavošana:
- Humusu uzsmērē uz lavaša.
- Citrona sulu, olīveļļu, sāli un piparus sajauc kopā.
- Tomātus sagriež daiviņās un olīvas sakapā mazākos gabaliņos.
- Salātlapas, tomātu daiviņas, pupiņas un olīvas ieliek bļodā, uzlej mērci un sajauc.
- Visu uzliek uz lavaša, kuru saloka, un pildījumam virsū pārslaka balzamiko mērci.
Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.