Piparkūkas

Sastāvdaļas

  • 1/3 gl. eļļas
  • 3/4 gl. cukura
  • 1/4 gl. iesala ekstrakta
  • 1/4 gl. piena vai ūdens
  • 2 gl. miltu
  • 1/2 tējk. cepamā pulvera
  • 1/2 tējk. sodas
  • 1/2 tējk. no katras garšvielas: sāls, muskatrieksta, kanēļa, krustnagliņas
  • 1 1/2 tējk. malta ingvera pulvera
  • 2 ēd.k. kakao

Pagatavošana

Eļļu sajauc ar cukuru, pievieno iesala ekstraktu un pienu. Rūpīgi samaisa.  Otrā traukā samaisa visas sausās sastāvdaļas. Sajauc abas masas un ļoti labi samaisa.

Mīklu liek ledusskapī, un piparkūkas var cept jau pēc pāris stundām. Pirms cepšanas gan mīkla  vismaz 10 min. jāatstāj istabas temperatūrā.

Piparkūkas jācep 8–10 minūtes 180 °C temperatūrā. Mīklu ledusskapī var uzglabāt ļoti ilgi, pat vairākas nedēļas.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *