Rupjmaizes un pupiņu salāti

Sastāvdaļas 3-4 porcijām
3-4 šķēles rupjmaizes
1 glāze (aptuveni) vārītu pupiņu
1 burkāns
2 nelieli tomāti
2 daiviņas ķiploku
Vegānu majonēze vai kāds krējuma aizvietotājs.
Sāls, pipari, dilles, pētersīļi u.c. zaļumi pēc izvēles.
Var piešaut linsēklu eļļu vai maltas linsēklas, kas ir lieliski taukskābju avoti vegānu uzturā.

Pagatavošana
1. Pāris stundas briedina pupiņas ūdenī līdz tās kļūst gludas, noskalo un aptuveni 40 min vāra. Nokāš ūdeni, ļauj atdzist.
2. Sagriež rupjmaizes šķēles kubiņos un liek pannā grauzdēties (bez vāka). Apkaisa ar sāli un sasmalcinātiem ķiplokiem. Grauzdē pāris minūtes, bet vaktē, lai nepiedeg.
3. Sarīvē burkānu, sagriež tomātu. Kad maize un pupiņas ir atdzisušas, samaisa visu kopā, pievieno majonēzi un zaļumus. Ja ļauj ledusskapī atdzist un garšām “sadraudzēties”, var sanākt vēl gardāk.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *