Saldi asie pīrādziņi

Publicēts Publicēts Lasītāju receptes, Receptes, Uzkodas

Receptes autore Ilze: “Mēģināju atdarināt Indijā ēstās samosas no tā, kas bija mājās – ne gluži no oriģinālajām sastāvdaļām.”

Sastāvdaļas

  • Gatava mīkla (piemēram, Tešla)
  • 2 saldie kartupeļi, novārīti
  • Zaļie zirnīši, vislabāk saldētie
  • 1 vidēja izmēra sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • Garšvielas pēc izvēles (piemēram, garam masala, pipari, čili, pāris piles tobasko un koriandrs).
  • Mazliet sojas piena vai kāda cita augu piena
Pagatavošana
  1. Ieslēdz krāsni uz 180°C. Pannā pacep sagrieztu sīpolu un saspiestas ķiploka daiviņas.
  2. Iepriekš izvārītos saldos kartupeļus liek vienā bļodā ar saldētiem zirnīšiem. Zirņus liek uz aci, cik katram patīk. Ņem stampu un sastampā biezputrai līdzīgā masā. Pievieno pannas saturu un garšvielas, visu samaisa.
  3. Izklāj gatavo mīklu. Lai iegūtu pīrādziņu formu, izspiež ar lielu krūzi apļus, kuru vidū liek kādu karoti pildījuma un tad pārloka uz pusēm, ar dakšiņu aizspiežot maliņas.
  4. Kad pīrādzīņi sagatavoti, tos noziež ar augu pienu, liek krāsnī uz apmēram 10 minūtēm. Gatavi, kad zeltaini brūni.

Skaidrs, ka daudziem no jums patīk un sanāk garšīgi gatavot. Mēs, Vegan.LV, gribam jūsu vegāniskās receptes! Tas var būt jebkas – mīļākā šokolādes kūka, pica, ko cepat sestdienu vakaros, veselīgs smūtijs vai garšīgākā mērcīte uzkodām. Jūsu iesūtītās receptes publicēsim mājas lapā http://vegan.lv/. Recepti iesūtīt ir pavisam vienkārši – aizpildi šo formu un pievieno bildi – http://ej.uz/veganlv. Parādīsim visiem, cik garšīgi ir ēst vegāniski!