Saldskābā upeņu mērce

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Nevari izdomāt, ko darīt ar upenēm, kuras tikai aizņem vietu saldētavā? Ja vairs neko saldu negribas, pamēģini šo saldskābo upeņu mērci. Garšos labi ar krāsnī ceptiem dārzeņiem, pupiņu plācenīšiem vai salātiem. Lieliska mērce sanāk arī no svaigām ogām!

Sastāvdaļas
  • 200 g upenes
  • 1 sīpols
  • 1 ēd.k. cukurs
  • 1 tējk. balzāmetiķis
  • 1 buntīte svaigs baziliks
  • 2 ēd.k. eļļa cepšanai
Pagatavošana
  1. Ja upenes ir saldētas, tās atlaidina.
  2. Nomizo un sasmalcina sīpolu.
  3. Apcep sīpolus eļļā uz neliela uguns, līdz tie kļūst caurspīdīgi.
  4. Pievieno cukuru un cep vēl pāris minūtes.
  5. Ber klāt upenes, pielej etiķi. Atstāj vārīties uz 10 minūtēm.
  6. Ielej mērci sietā un izspiež ar karoti. Kad visa mērce ir notecējusi, pievieno sakapātu baziliku, atdzesē.

Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.