Sautēti kabači

Šo recepti aizguvu no meitenes vārdā Līga, bija pagatavojusi pagājušogad ap šo pašu “jauno kabaču laiku” un man ārkārtīgi piesēja dūšu.

Sastāvdaļas: kabacis, tomāti, sīpoli, ķiploki, garšvielas (sāls, baziliks, melnais pipars)

Pagatavošana: 20-30 min.

Apcepam sagrieztu sīpolu eļļā ar sāli, pipariem. Reizēm pievienoju kaltētas dilles sīpolu apcepšanas procesā. Griežam lielos gabalos kabaci (gareniski uz pusēm, tad vēl uz pusēm, tā, lai sanāk 4 gari gabali, tad garenos gabalus sagiežam pa 2cm) un liekam klāt sīpoliem uz pannas, apmaisām. Vāku virsū, uz lēnas uguns sautējam ~15 min, reizēm apmaisot. Kad kabači pamīksti, pievienojam tomātus, sagrieztus mazos kubiciņos, kaltētu baziliku un samaisām. Pasutinām 5-10 min, pierīvējam ķiploku, izslēdzam plīti un atstājam uz pāris minūtēm ievilkties ķiplokam.

IMG_9738

Šoreiz pasniedzu ar vārītiem brūnajiem rīsiem.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *