Savojas kāposti ar kartupeļiem un mārrutku mērci

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Ideālas vakariņas visiem kāpostmīļiem!

Sastāvdaļas

  • savojas kāposta jeb virziņkāposta lapas
  • kartupeļi (vārīti)
  • garšaugi (lociņi, dilles u.c.)
  • baraviku eļļa (nav obligāta)

Mārrutku krēms:

  • 200 g indijas riekstu
  • 300 ml ūdens
  • 1/2 citrons
  • 3-4 ēd.k. mārrutku

Pagatavošana

  1. Savojas kāposta lapām izgriež cieto vidu. Sagriež lapas mazākos gabalos un liek blanšēties uz 3-5 minūtēm verdošā ūdenī, tad atdzesē zem auksta, tekoša ūdens. Liek kāposta lapas uz virtuves dvieļa nosusināt lieko šķidrumu.
  2. Indijas riekstus uzvāra, nokāš un atdzesē zem auksta, tekoša ūdens. Liek riekstus blenderī un pievieno ūdeni, citrona sulu un sāli pēc garšas. Blederē līdz izveidojas viendabīga masa. Pievieno vēl ūdeni, ja mērce sanākusi pārāk bieza. Riekstu mērcei pievieno mārrutkus un sakapātus garšaugus.
  3. Liek uz pannas cepties kartupeļus, līdz zeltaini brūni. Pievieno sovojas kāposta lapas, sāli un piparus pēc garšas un cep, ik pa laikam apmaisot, dažas minūtes.
  4. Liek siltus kartupeļus un kāpostus bļodā, iecilā mārrutku mērci un pasniedz.

Receptes autors ir pavārs Edgars Sanders. Viņš ir veltījis savu dzīvi tam, lai iemācītos gatavot tīru, garšīgu, augu valsts ēdienu, kas var piepildīt ar pozitīvu enerģiju, likt pasmaidīt un atvērt prātu kam jaunam. Viņa receptes var atrast angļu valodā Facebook lapā “Eddie’s Plant-Based Kitchen”.