Selerijas saknes un ābolu salāti

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Receptes, Salāti

Šos sātīgos ziemas salātus var celt galdā gan steidzīgas darba dienas vidū, gan smalkās vakariņās ar draugiem.  Paldies par recepti bloga “Eddie’s Plant-Based Kitchen” autoram Edgaram Sanderam!

Sastāvdaļas

  • 1 vidēja izmēra selerijas sakne
  • 2 vidēja izmēra āboli
  • sula no ½ citrona
  • 100 g vegāniskas majonēzes
  • 2 ķiploka daiviņas (pēc garšas)
  • sauja rukolas zaļumu
  • sauja ķiploku dīgstu (pēc vēlēšanās)
  • sauja valriekstu
  • sāls un pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Selerijas sakni un ābolus sagriež salmiņos un sajauc ar citrona sulu.
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē un sajauc ar majonēzi.
  3. Visas salātu sastāvdaļas sajauc kopā un pasniedz.

PADOMS. Lielākajos „Rimi” lielveikalos atrodama sojas majonēze „Sojalita”. Dažādas citas vegāniskas majonēzes pieejamas ekoveikalos un lielveikalā „Stockmann”. Taču vegānisku majonēzi vari pagatavot arī pats – piemēram, šī bloga “Vegus” recepte ar pupiņūdeni ir lieliska!

Šo un vēl citas lieliskas receptes vari atrast recepšu bukletā “Augi un draugi: Ziemassvētku receptes”. Lejupielādē bukletu: http://dzivniekubriviba.lv/lv/materiali