Sēņu kotletes

Sastāvdaļas

  • jebkuras ēdamās sēnes
  • milti
  • ķiploks
  • sojas mērce
  • sāls, pipari un citas garšvielas
  • eļļa cepšanai

Pagatavošana

Šī recepte ir piemērota, jo ledusskapī ir traki daudz sālīto sēņu, kuras jāizmanto, bet sēņu kotlešu pagatavošanai var izmantot jebkuras citas sēnes (ēdamās, protams) pēc patikas, tās attiecīgi apstrādājot un/vai novārot.

Gatavās sēnes (taisot kotlešu masu, tām jābūt jau izvārītām) samaļ gaļas mašīnā (skan labi, ne?), iegūst masu, kurai pievieno miltus, sasmalcinātus ķiplokus, sojas mērci un nepieciešamās garšvielas. Ja nav gaļas mašīnas, var izmantot arī smalcinātāju.

Miltus pievieno tieši tik daudz, lai no masas varētu izveidot stingras kotletes, kas turas kopā.

Izveidotās kotletes liek uz pannas cepties, līdz to maliņas kļūst kraukšķīgas. Pasniedz ar brūnajiem rīsiem vai jebkuru citu piedevu.

Raksti šajā kategorijā:

2 thoughts on “Sēņu kotletes

  1. Eva on

    Eh, kur es biju agrak, ja par senju kotletem nebiju iedomajusies?! :) Tikai nav gaļ/maļ – mashinas maajas. Jaizmegina bus blenderis, maybe…

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *