Sēņu un riekstu “gaļa”

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Receptes, Uzkodas

Sastāvdaļas

glāze valriekstu
glāze šampinjonu (sagriezti mazos gabaliņos)
1 ēd. k. sojas mērces
1 tējk. kumīna
1/2 tējk. koriandra
3 kadiķogas
maza ķiploka daiviņa
svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

Visas sastāvdaļas ieliek blenderī un pamaļ (tā, lai nesablenderējas putrā, bet paliek mazos gabaliņos). Kā un ar ko to pasniegt, ir katra gaumes un izdomas jautājums. Viena no idejām: ņem garo bageti, iegriež to vienā sānā. Iešļāc nedaudz olīveļļas, liek tomāta un sīpola šķēles (var arī marinētu vai mazsālītu gurķīti), ieliek sēņu un riekstu “gaļu”, pārkaisa ar zaļumiem un rauga pārslām. Pēc tam bageti liek cepeškrāsnī, lai sasilst. Sildīšana nav obligāta, un šo ēdienu var pasniegt arī svaigēdāju variantā ar salātiem.

 

DSCF55392

DSCF55402