Sojas šašliks

Sojas gabali (“medaljoni” vai “gulašs”), sēņu vai dārzeņu buljons, lauru lapa.
Marinādei Nr. 1: 3 ēdk. vegānas majonēzes, 3 ēdk. ābolu etiķa, 1 ēdk. sojas mērces, 1 sīpols, 1 daiviņa ķiploka, pipari, pēc vēlēšanās – rīvēts svaigs ingvers, mazliet tomātu mērces, saldās paprikas pulveris.
Marinādei Nr.2: 3 ēdk. sarkanvīna, 3 ēdk. etiķa, 3 ēdk. augu eļļas, 1/4 tējk. timiāna, 2-3 kadiķogas, 2 daiviņas ķiploka, 1/2 sīpola, sāls.

Sojas gabaliņus novāra buljonā kopā ar lauru lapu.
Sajauc vienas vai otras marinādes sastāvdaļas. Pievieno notecinātus sojas gabaliņus, kārtīgi izmaisa. Ja iznāk par sausu, pievieno buljonu, kurā vārījās soja. Atstāj iemarinēties uz nakti.

Saver sojas gabaliņus uz iesma (pēc vēlēšanās pamīšus var likt kabaču vai tomātu šķēles, šampinjonus (tos arī vēlams iemarinēt tāpat kā soju), mazus sīpoliņus vai sīpolu šķēles vai daivas). Liek virs grila (vēlams, kamēr ogles vēl liesmo vai ir ļoti, ļoti karstas – karstākas, nekā vajadzētu gaļai) un īsu brīdi apcep – raugieties, lai neizžūst, tikai apgrauzdējas. Var cepot vēl apziest vai pārlaistīt ar marinādi, lai sulīgāk.

Ja nav pieejams grils, sojas gabaliņus var apcept pannā ļoti karstā eļļā 1-2 min.

.
Par attēlu un recepti paldies vegetarisms.lv!

Raksti šajā kategorijā:

One thought on “Sojas šašliks

  1. Kate on

    Izmēģināju šo marinādes versiju un sanāca ļoooti etiķaini. Tāpēc iesaku etiķa daudzumu samazināt aptuveni uz pusi.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *