Šokolādes siera kūka

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Kūkas un tortes, Receptes, Saldie

Sastāvdaļas

Pamatnei:

  • 200g pekanriekstu
  • 150g mīkstu dateļu
  • ½ tējk. sāls

Pildījumam:

  • 250 tumšās šokolādes
  • 350 g zīdainā tofu
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 2 ēd. k. kakao pulvera
  • 1 tējk. vaniļas ekstrakta
  • 2 ēdamkarotes agaves nektāra vai cita saldinātāja
  • Šķipsniņa sāls

Dekorēšanai:

  • Svaigas ogas

 Pagatavošana

Pamatne

Virtuves kombainā ievieto pekanriestus un sasmalcina. Tad pievieno klāt dateles un sāli, maļ līdz masa sajaukusies. Klāj 24cm lielā kūkas formā.

Pildījums

Kokosriekstu pienu ieteicams atdzesēt vismaz 4 h. Tad uzmanīgi izņem stingro piena daļu un ievieto virtuves kombainā. Klāt pievieno nosusinātu tofu, izkausētu tumšo šokolādi, kakao, vaniļas ekstraktu, saldinātāju un šķipsniņu sāls. Maļ līdz masa kļuvusi viendabīga, tad klāj kūkas formā.

Kūku atstāj ledusskapī sastingt uz 3 stundām vai arī saldētavā uz 30-40 minūtēm. Pirms pasniegšanas dekorē ar svaigām ogām.

1 doma par “Šokolādes siera kūka

Komentāri ir slēgti