Svaigēdāju “siera” kūka

Kūku konkursa fināliste!

Sastāvdaļas

  • 1,5 gl. mandeles (2h mērcētas ūdenī)
  • 1,5 gl. dateles
  • 1/2 gl. kokosriekstu skaidiņas
  • 3 gl. indijas rieksti (nakti mērcēti ūdenī)
  • 3 citronu sula
  • 2/3 gl. kokosriekstu eļļas (izkausēta)
  • 2/3 gl. agaves sīrups
  • 2 gl. zemenes
  • zemenes, karambola dekorēšanai

Pagatavošana

Mandeles un dateles virtuves kombainī samaļ smalkā, lipīgā masā.
Kokosriekstu skaidiņas ieber 24 centimetru diametra pannā un izlīdzina pa visu pamatu. Liek virsū samalto masu un rūpīgi ar pirkstiem izlīdzina. Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī.
Virtuves kombainī liek izmērcētos indijas riekstus, citronu sulu, kokosriekstu eļļu, agaves sīrupu. Maļ līdz izveidojas viendabīgs biezenis. Tas var prasīt laiku. 2/3 no visas masas liek pannā un ar lāpstiņu izlīdzina. Atlikušajai masai pievieno zemenes un samaļ, lai atkal viendabīga masa. Arī to liek virsū.
Pannu apsedz ar pārtikas plēvi un uz apmēram trim-četrām stundām liek saldētavā. 10 minūtes pirms pasniegšanas ņem ārā.

Dekorē ar svaigām zemenēm, karambolu.

Avots: Chaka Street Bakery

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *