Svētku maizītes

Vajadzīgs:

  • 3 tējkarotes cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 7 g rauga
  • ~400 g miltu
  • 3 tējkarotes garšvielu (kanēlis, ingvers, krustnagliņas, kardamons)
  • 200 ml eļļas
  • 200 ml sojas piena vai ūdens
  • 3 ēdamkarotes brendija
  • 200 g rozīņu
  • 100 g mandeļu
  • 100 g marcipāna

 

Pagatavošana:

Miltus, cukuru, sāli, garšvielas, cepamo pulveri un raugu sajauc kopā, pievieno eļļu un samīca. Katliņā uzsilda pienu ar brendiju, pievieno mīklai. Mīklai jābūt tādai, lai nelīp pie rokām. Mīklu atstāj uz 1 h uzrūgt.

Mandeles sīki sasmalcina un apgrauzdē cukurā.

Mīklu izrullē 1 cm biezu, vēlams, taisnstūra formā, to apber ar rozīnēm un mandelēm. Mīklu pārloka uz pusēm, izveidojot jaunu taisnstūri. Izveidojušos taisnstūri nedaudz izrullē un izklāj ar strēmelītēs sagrieztu marcipānu. Visu uzmanīgi sarullē. Izveidojas gara “desiņa”, ko griež ~1 cm biezās šķēlītēs un kārto uz cepamās plāts. Cep cepeškrāsnī 200 grādu temperatūrā aptuveni 30 minūtes, līdz maizītes ir gaiši brūnas.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *