Tomātu, baklažānu, kartupeļu sautējums

3-4 porcijām:

  • aptuveni 200 g jeb pus burciņa tomātu pastas (VAI bundža konservētu tomātu savā sulā VAI 5-6 tomāti)
  • aptuveni 6-7 kartupeļi
  • 1 baklažāns
  • cukurs, garšvielas, zaļumi
  • rīsi (nav obligāti, pasniedz kā piedevu)

Pagatavošana
1. Sagriež kartupeļus nelielos kubiņos, uz pannas apcep.
2. Sagriež baklažānus nelielos gabalos. Kad kartupeļi nedaudz apcepušies, pievieno baklažānus.
3. Kad dārzeņi uz pannas kļuvuši mīksti (kartupeļi nedrīkst būt pavisam brūni), pievieno tomātu pastu un nedaudz buljona, atstāj uz nelielas uguns sautēties uz aptuveni 10 min (atkarībā no dārzeņu gatavības pakāpes). Pieliek cukuru (2 tējk.), nedaudz sāli, baziliku, kurkumu, zaļumus. (Ja pastas vietā lieto konservētos tomātus, tos vispirms sablenderē un tad pārlej dārzeņiem uz pannas. Ja lieto tomātus, tos sagriež šķēlēs, kādu laiku pacepina ar dārzeņiem un pielej ūdeni, lai sautējas).
4. Pasniedz ar rīsiem.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *