Tomātu mērce ar sarkanvīnu un olīvām

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Sastāvdaļas:

1 vidēja izmēra sīpols
1 neliels burkāns
4 sakapātas ķiploka daiviņas
2 ēd. k. olīveļļas
4 ēd.k. tomātu pastas
125 ml sarkanvīna
300 g ķiršu tomātiņu (var izmantot arī vienu bundžu konservētu tomātu savā sulā)
0,5 glāzes smalki sakapātu melno olīvu
1 ēd.k. rozmarīns
1 tējk. kanēlis
1 tējk. baziliks
Piecu piparu maisījums, sāls pēc garšas

Pagatavošana:

Smalki sakapā sīpolus un sarīvē burkānus. Pannā ielej olīveļļu, uzkarsē, ber iekšā sīpolus un burkānus. Uz vidējas uguns apcep līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Pannu noņem no uguns, iemaisa dārzeņos tomātu pastu, sakapātus ķiplokus un pievieno sarkanvīnu. Liek atpakaļ uz plīts.

Tomātiņus sagriež četrās daļās, pievieno pannas saturam. Pieber olīvas, rozmarīnu, piparus, sāli un kanēli. Tad uz mazas uguns mērci vāra vismaz pusstundu. Ik pa laikam mērci jāapmaisa, lai tā nepiedegtu.

Pasniedz ar svaigu baziliku.