Turku zirņu omlete

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Brokastis, Receptes

Garšīgas brokastis dienām, kad gribas kaut ko sātīgu un nesaldu. Recepti var papildināt ar mīļākajiem dārzeņiem, sēnēm vai vegānisku sieru.

Sastāvdaļas

(2 porcijas)

  • 160 g turku zirņu milti
  • 1 tējk. cepamais pulveris
  • 3 ēd.k. rauga pārslas
  • 1/2 tējk. ķiploku pulveris
  • malti pipari, melnais sāls (var iztikt bez, pievienot parastu sāli)
  • 200 ml ūdens
  • eļļa cepšanai
  • neliels sarkanais sīpols
  • puse no paprikas
  • zaļumi

Piedevām – svaigi tomāti, vegāniska majonēze, grauzdēta maize, pētersīļi

Pagatavošana

  1. Kopā samaisa sausās sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, rauga pārslas, garšvielas. Pievieno ūdeni un samaisa līdz vienmērīgai konsistencei.
  2. Uzkarsē pannu, lej virsū mīklu, uzber smalki sakapātu sīpolu un papriku. Apcep omleti vienmērīgi brūnu no abām pusēm.
  3. Ēd ar svaigiem dārzeņiem, mērci, maizi, kā nu garšo.

Ieva darbojas Vegan.LV redakcijā un vairākās virtuvēs, pieraksta receptes savā blodziņā un sapņo Latvijā atvērt tofu rūpnīcu. Viņai patīk kalni, sēņot un fermentēti dārzeņi. Cenšas papaijāt katru uz ielas satikto zvēru.