Vegāniskā pasha

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Receptes, Saldie

Ja Tava ģimene Lieldienās tradicionāli ēd pashu, neuztraucies – dzīvniekiem draudzīgu pashu gatavot ir pavisam viegli! Pasha diemžēl nav tas lētākais Lieldienu prieks, jo sastāvdaļu ir samērā daudz un tās ir jāmeklē specializētajos veikalos (piemēram, Rīgā veikalos “Dabas stacija”), bet rezultāts noteikti ir tā vērts.

Sastāvdaļas

  • 100 ml augu saldā krējuma (piemēram, auzu vai sojas)
  • 100 g augu bāzes bezpiedevu krēmsiera (piemēram, “Valsoia”)
  • 150 ml bezpiedevu sojas jogurta
  • 40 ml baltā cukura
  • rīvēta miziņa no puses citrona
  • 1 ēd.k. citrona sulas
  • 1 ēd.k. rozīņu
  • 5 žāvētas aprikozes
  • apmēram 10 mandeles

VAJADZĪGIE RĪKI: viens liels vai divi mazi kafijas filtri un kafijas filtra turētājs VAI marle, siets un bļoda

Pagatavošana

  1. Sagriež aprikozes mazos gabaliņos un sasmalcina mandeles.
  2. Saputo saldo krējumu. Pievieno krēmsieru un sojas jogurtu un puto.
  3. Pievieno cukuru, rīvētu citrona mizu un citrona sulu. Puto.
  4. Ieber rozīnes, aprikožu gabaliņus un sasmalcinātās mandeles bļodā. Sajauc ar karoti.
  5. Ieliek kafijas filtru turētājā un uzliek filtra turētāju uz krūzes vai ieliek marli sietā un uzliek sietu uz bļodas. Ielej masu filtrā vai uz marles un virsū liek plastmasas maisiņu, pārtikas plēvi vai marli. Uzliek virsū slogu, piemēram, šķīvi. Atstāj uz nakti ledusskapī, lai notecinātu šķidrumu.
  6. Noņem plastmasas maisu vai plēvi, uzmanīgi uzliek pashu uz šķīvja un noņem kafijas filtru vai marli. Pasniedz ar augļiem vai ogām.

Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.