Vegāniskais zaļumu krēmsiers

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Brokastis, Receptes, Uzkodas

Bieži vien siers ir tieši tas, kas daudziem pietrūkst, kļūstot par vegānu. Var šķist, ka siera garšu ir grūti atdarināt un no tās būs jāatvadās uz visiem laikiem, bet tā gluži nav!

Vegāniskā zaļumu krēmsiera receptes pamatā ir divas svarīgas sastāvdaļas – mērcēti indijas rieksti un sausā rauga pārslas. Mērcēti un sablenderēti indijas rieksti pēc savas konsistences ļoti atgādina krēmsieru, bet sausās rauga pārslas piešķir “sierainu” garšu un aromātu.

Šajā receptē droši vari eksperimentēt ar garšaugiem – liec klāt tos, kas pašam labāk garšo! Šis krēmsiers ir perfekts uz tostermaizēm un krekeriem, pie makaroniem un salātos.

Sastāvdaļas

Pagatavo 1 glāzi (250 ml) krēmsiera

  • 1 glāze indijas riekstu (mērcēti ūdenī 8 stundas*)
  • 2 ēd.k. citrona sulas
  • 2 ēd.k. sausā rauga pārslas (vai vairāk, papildus “sierainumam”)
  • 1 ēd.k. ābolu etiķa
  • 1/4 tējk. sāls
  • 1 – 2 ēd.k. ūdens (ja nepieciešams vajadzīgās konsistences iegūšanai)
  • 1 ēd.k. žāvētu diļļu
  • 1 ēd.k. žāvētu pētersīļu
  • 1 ķiploka daiviņa

Garšas dažādībai pētersīļu un diļļu vietā vari pievienot:

  • saulē kaltētos tomātus
  • sasmalcinātus lociņus
  • karamelizētus sīpolus
  • rozmarīnu
  • baziliku
  • kajenas piparus
  • kūpinātu papriku

* Ja steidzies, izmanto ātro mērcēšanas variantu – aplej indijas riekstus ar verdošu ūdeni un atstāj uz 20 minūtēm.

Pagatavošana

  1. Nokās izmērcētos indijas riekstus caurdurī un kārtīgi noskalo. Visas sastāvdaļas, izņemot ūdeni, ieliec blenderī un blenderē, līdz iegūsti viendabīgu masu. Ja nepieciešams, pievieno 1 – 2 ēd.k. ūdens vajadzīgās konsistences iegūšanai. Masai vajadzētu vienmērīgi klāties uz maizes, bet tā nedrīkst būt pārāk šķidra! Ņem vērā, ka pēc pāris stundām krēmsiers vēl nedaudz sabiezēs.
  2. Nogaršo un pievieno papildu sāli, ja nepieciešams. Ievieto krēmsieru stikla burciņā vai plastmasas kastītē un glabā ledusskapī līdz 4 dienām.

Saite uz oriģinālo recepti: http://thethrivingvegan.com/vegan-cream-cheese/

Receptes autore ir The Thriving Vegan bloga autore Laine Rūdolfa. Ar augu valsts uzturu viņa iepazinās pirms sešiem gadiem, izmēģinot 30 dienu vegānisko izaicinājumu. Lainei patīk kaķi un viņai ļoti garšo kafija un falafels.