Veselīgā ābolu kūka

Sastāvdaļas

  • 2,5 gl. nomizotu, iztīrītu, gabaliņos smalki sagrieztu ābolu
  • 1,5 gl. kafijas dzirnaviņās maksimāli smalki samaltu auzu pārslu
  • 1/3 gl. eļļas
  • 4 ēd. k. kļavu sīrupa
  • 1 tējk. kanēļa
  • 1/2 tējk. malta kardamona
  • 1/2 tējk. kafijas dzirnaviņās samaltas sažāvētas apelsīnu miziņas
  • 1 tējk. sodas
  • šķipsniņa sāls
  • 3 ēd. k. cidoniju sukāžu sīrupā (var nelikt)
  • 2 ēd. k. linsēklu, kas sajauktas ar 6 ēd. k. karsta ūdens (var nelikt)
  • 3/4 gl. sasmalcinātu valriekstu (var nelikt)

Auzu pārslu miltus samaisa ar garšvielām, sodu un sāli. Pievieno linsēklas, eļļu, kļavu sīrupu, cidoniju sukādes un to sīrupu. Samaisa. Pievieno ābolus un valriekstus. Ietauko pannu (var izmantot apaļu pannu ar tukšu vidu), tajā ieber nedaudz auzu pārslu. Pannā ielej mīklu (jābūt biezai, grūti samaisāmai). Cep ~40–60 minūtes 180° C (gatavību pārbauda ar sērkociņu). Izņem no krāsns un atdzesē.

Secinājumi pēc vairākkārtīgas gatavošanas: ja liek plānākā pannā ar tukšu vidu, tad sanāk labāk — gardāka un vienmērīgi izcepusies (tā nav problēma, jo neizcepusies ir kā kūka/auzu pārsla putra). Ja taisa biezajā pannā ar tukšo vidu, attiecīgi palielinot sastāvdaļu daudzumu, tad labāk cept krāsnī ar ventilatoru, bet kūkai pilnīgi cita garša.

Garšīgi jebkuros apstākļos.

Pārpublicēts ar laipnu atļauju no Chaka Street Bakery.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *