Viltotā brokoļu siera zupa

Sastāvdaļas (proporcijas pēc vēlēšanās)

  • Indijas rieksti
  • dārzeņu buljons
  • citrona sula
  • melnie pipari
  • rauga pārslas
  • sīpols
  • dažas daiviņas ķiploka
  • viens vidējs burkāns
  • vidēja izmēra brokolis
  • pasniegšanai (pēc vēlēšanās – svaigs tomāts, sīpols, dīgsti, u.c.)

Pagatavošana

Indijas rieksti vispirms jāizmērcē, to parasti dara uz nakti, bet receptes autore saka, ka pietikšot ar divām stundām, ko var ņemt vērā, ja iepriekšējā vakarā ir piemirsies iemērkt riekstus.

Tad šos riekstus, pielejot buljonu, sablendē, cik nu viendabīgi iespējams, klāt pievienojot arī nedaudz citronu sulas, melnos piparus un pāris ēdamkarotes rauga pārslu – tās tam “sierīgumam”. Receptē bija proporcijas 1 tase riekstu, 3 tases buljons, bet var uz izjūtu pieliet buljonu tik daudz, lai krēmīgi blendētos.

Pašai zupai – nomizo sīpolu, 3 ķiploka daiviņas, vienu burkānu un vienu vidēju brokoli. Katliņā apcep sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs, pieliek ķiploku, 30 sekundes pacep, tad liek dārzeņus, buljonu (apmēram puslitru), un vāra līdz dārzeņi gatavi.

Pēc tam pievieno riekstu masu, samaisa, un atstāj uz pavisam mazas uguns kādas 10 minūtes. Nē, vispirms jāsablendē – un tad atstāj uz uguns. Ēdot klāt pieliek svaigu tomātu, sīpolu un dīgstus.

Recepte pārpublicēta ar nelielām izmaiņām un laipnu atļauju no Absolūts ēd.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *