Viltotais zaķis

Publicēts Publicēts Bezglutēna, Pamatēdieni, Receptes

Sastāvdaļas

  • 1 glāze prosas
  • 3 vidēji kartupeļi
  • 3 vidēji sīpoli
  • 3 glāzes dārzeņu buljona
  • 2 seleriju kāti
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 tējkarote ķimeņu sēklu
  • 1 tējkarote salvijas
  • 1 tējkarote timiāna
  • 1 tējkarote sāls
  • 2 karotes balzāmetiķa
  • 2 karotes vegāniskas Vorčesteršīras mērces
  • kečups (daudzums pēc vēlēšanās)

Vorčesteršīras mērci var aizstāt ar mērci BBQgrilloil hickory (Santa Maria ražojums).

Timiānu var aizvietot ar majorānu.

 

Pagatavošana 

  1. Vāra prosu dārzeņu buljonā uz lēnas uguns.
  2. Citā katliņā 20 minūtes vāra kubiņos sagrieztus kartupeļus.
  3. Sautē sīpolus olīveļļā uz vidējas uguns, līdz tie ir kļuvuši zeltaini brūni (10–15 min).
  4. Pievieno sasmalcinātus ķiplokus un selerijas kātus un turpina sautēt dažas minūtes.
  5. Pievieno ķimenes, salviju, timiānu, sāli, apmaisa un pasautē vēl dažas minūtes.
  6. Nogriež uguni, pielej 2 karotes balzāmetiķa, apmaisa un ļauj ievilkties.
  7. Bļodā samaisa kartupeļus, prosu un pannas saturu. Pievieno Vorčesteršīras mērci. Ļauj visam atdzist. Visu saspaida un samaisa viendabīgā masā. Pievieno sāli un un piparus pēc garšas.
  8. Cepamtraukā ieklāj cepampapīru. Saliek iekšā viendabīgo masu. Pa virsu uzklāj kārtiņu kečupa.
  9. Cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 175 grādos 30 minūtes.

 

Recepte ņemta no The Vegan Zombie (http://theveganzombie.com/).

Video pamācība: http://youtu.be/Kte84KBVQdg