Tumšiem ziemas vakariem krāsains un ātrs voks ar sezonas dārzeņiem!
4 porcijas
Sastāvdaļas:
400 g pilngraudu nūdeles
400 g kāposts
3 lieli burkāni
1 rācenis
400 g tofu
200 g konservēti zaļie zirnīši
10 šampinjoni vai citas sēnes (arī Latvijas meža sēnes, piemēram, gailenes, der lieliski)
5 cm ingvera sakne
saujiņa dažādu sēklu (piemēram, sezama, saulespuķu, ķirbju sēklas)
eļļa cepšanai
Mērcei:
100 ml dārzeņu vai sēņu buljona
1–2 ēdamk. sojas mērces
2 tējk. brūnā cukura
1 apelsīna sula
Pagatavošana:
- Nomizo burkānus un rāceni. Sagriez kāpostu, burkānus un rāceni strēmelēs, sēnes plānās šķēlītēs un tofu kubiņos.
- Liec ūdeni vārīties.
- Uzkarsē eļļu pannā, apcep tofu kubiņus no visām pusēm, līdz tie paliek brūni. Noņem tofu no pannas.
- Liec kāpostu, burkānus un rāceni uz pannas, cep apmēram 1 minūti.
- Pieliec sēnes, cep atkal 1 minūti.
- Liec nūdeles vārīties.
- Pievieno ingveru un mērces sastāvdaļas, uzvāri.
- Pievieno zirņus un tofu, atstāj uz mazā uguns zem vāka uz 5 minūtēm.
- Pasniedz ar nūdelēm un sēkliņām.
Receptes autore ir Vegan.LV redaktore Annika. Viņa ir mācījusies agroekoloģiju un interesējas par kulturāli, sociāli, ētiski un ekoloģiski ilgtspējīgām pārtikas ķēdēm. Viņai garšo meža mellenes, itāļu ēdieni un dzērieni ar šampanieti.