Zemesriekstu kūka

Pamatne
Sastāvdaļas vidēja izmēra kūkai

1 glāze lazdu riekstu
1 glāze dateļu
vairākas karotes kakao

Pagatavošana
Dateles sagriež sīkāk, riekstus sablenderē un pēc tam sablenderē visu kopā. Rezultātam jābūt lipīgam bumbulim, ko ar rokām izspaida pa iecerēto kūkas formu (ideāli, ja ar noņemamām malām; ja tādas nav — ieklāj cepampapīru, lai pēc tam kūku var izcelt ārā no veidnes), izveidojot arī maliņas. Maliņām vēlams ar nazīti aplīdzināt augšpusi, lai glītāk. Ieliek saldētavā atpūsties.

Pildījums
Sastāvdaļas
pusglāze zemesriekstu sviesta
nepilna pusbundža kokosriekstu piena
1 banāns
nedaudz agaves nektāra vai cita saldinātāja (ja zemesriekstu sviests ir ar cukuru, tad, iespējams, nevajag vispār nekādu papildsaldumu)

Pagatavošana
Visu sablenderē. Attiecību nosaka pēc garšas, meklējot līdzsvaru — tā, lai pārāk nedominē nedz zemesriekstu sviests, nedz kokospiens.
Var pielikt arī vaniļu. Masu lej uz pamatnes un liek saldētavā atpūsties.

Virskārta
Sastāvdaļas
ēd. k. virgin kokoseļļas
ēd. k. agaves nektāra
2 ēd. k. kokospiena
~3 ēd. k. kakao

2 saujas ogu (mellenes, brūklenes, upenes — kas nu ir pieejams)
drupinātas kakao pupiņas (cacao nibs) — galīgi neobligāti, bet, ja ir, — ļoti forši

Pagatavošana
Visu samaisa kopā, lai veidojas vijīgs, trekns, salds, šokolādīgs krēms. Kokoseļļu pirms tam, iespējams, vajadzēs drusku pasildīt, lai sašķidrinās — vai nu uz karsta radiatora vai ūdens peldē, vai vienkārši uz elektriskās plīts riņķa.

Uzber ogas uz pamatnes (ideālā gadījumā, ja tā ir pastingusi, bet vēl nav sasalusi, lai ogas nedaudz iesēžas pamatnē), pārlēj krēmu un pārkaisa ar kakao pupiņām.

Uzglabā saldētavā, pirms pasniegšanas ~20 min atlaidina.

Raksti šajā kategorijā:

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *